Græskarsuppe med porre og pistou

Midt i mellem bleskift, amning og søvnløse nætter er det pludselig blevet efterår og vejret er begyndt så stille og roligt at blive bidende koldt.  Vinteren sniger sig stille og roligt ind og julen nærmer sig drastisk. Inden mine forberelser til julemåneden (brune kager, hjemmelavet rødkål, kvædegele og måske man skulle overveje glaserede kastanjer i år?) ville jeg lige nyde efteråret lidt endnu og prøve denne opskrift (nem+nærende+velsmagende=succes) med græskar og porrer inden julehyggen og julebagningen går i gang.

Ingredienser, 4 portioner

Forberelse af græskar:

1 hokkaido eller butternutsquash

2 fed hvidløg

evt. frisk timian eller rosmarin

Start med at rense dit græskar, skrælle det og skære det ud i mindre tern. Sammen med 2 grofthakkede fed hvidløg, lidt olivenolie og salt/peber bager du græskar i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min eller indtil de er lettere gyldne og bløde.

Pistou:

En god stor håndfuld friske krydderurter, f.eks. rosmarin, basilikum, timian, merian eller hvad du lige har og lyst til

1 lille fed hvidløg

ca. 1 dl olivenolie

Blend alle ingredienserne sammen i en minihakker og lad det trække i ca. 1/2 time mens du laver resten af suppen.

Resten af suppen:

2 stilke porrer

evt. 100 g kød i små tern, f.eks. oksekød

2 liter grøntsagsbouillon

ca. 150 g butterbeans eller hvide bønner, kogte og drænede

olivenolie

Hvis du bruger kød til suppen starter du med at brune det af, tilsætter porrerne der er skåret i tynde skiver. Når porrerne er begyndt at blive lidt bløde tilsætter du bouillon og bønner. Lad det koge indtil kødet er blevet mørt, ca. 10-15 min. Bruger du ikke kød, lader du suppen koge i 5 min. Tilsæt de bagte græskartern. Server suppen med en pæn portion pistou og noget godt brød til.

Leave a Reply