Champagne Cocktail

Dette er en af de klassiske drinks, som nok også er en af de helt gamle drinks. Der er i virkeligheden ikke noget prangende over cocktailen, udover selvfølgelig champagnen, men ikke desto mindre er den et kønt syn med alle boblerne i de flotte champagne-glas.

Traditionen er i min vennekreds at vi starter med enten et glas boblevand, den gode vel at mærke, mens vi lytter til dronningens tale kl 18.00. Men har du tænkt dig at servere østers eller andet skaldyr som en let forret, kunne det måske tænkes at man starter med en letbenet champagne som man bruger på denne cocktail og gemmer den ekstravagante og dyre champagne til forretten?

Så kan de der ikke drikker champagne, yes de findes, måske også nyde godt af nogle bobler mens man lytter til de vise, dog lettere intetsigende ord fra vores matriark?

Champagne Cocktail, 1 portion

1 rørsukker sukkerknald

Angustura bitters

Evt. Røde cocktail-bær med stilk

Iskold Champagne, Cava eller Asti (alt efter temperament og ekstravagance)

Start med at væde din sukkerknald med angustura bitter, ved at lægge et stykke køkkenrulle over dit champagneglas, stil din sukkerknald ovenpå og stænk den med angustura bitters. Lad den falde ned i bunden af glasset og top med champagnen. Du kan evt lægge et cocktail-bær med ned i bunden. Server straks.

Leave a Reply