Bruchetta de jour

bruchetta_01

Det var torsdag. Der var en del brød i brødkassen. Der var tomater. Det blev til en masse “madder” som det hedder hjemme hos os. Godt brød ristet, smurt med hvidløg og toppet med det som man har lyst til eller det man har i køleskabet. Jeg havde en del tomater, så de blev brugt. Havde lige fået østershatte fra årstiderne, så de blev sauteret og kogt op med fløde. Det smager ligeså godt, hvis ikke bedre at du bruger champignoner (for som min bedre halvdel lidt sagte sagde til mig at de her svampe var lidt svære at bide i, og ja de var lidt seje), bedst er det faktisk med friske kantareller. Fra et af mine impulskøb fra slagteren havde jeg noget kalvebacon, uden at vide hvad jeg skulle bruge det til. Det var ikke fedt på samme måde som traditionel bacon, men mindede mere om parmaskinke. Jeg stegte det i ovnen på noget bagepapir med olivenolie, så det blev helt crispy, og de fik også æren af at få en god gang revet parmesan. Lidt vinterkedelige tomater fik liv af at blive smurt med lidt olivenolie, salt/sukker og lidt frisk basilikum.

Jeg elsker at få de her små hapsere i ny og næ, da det er nemt og man kan få brugt nogle af de grøntsager som man har liggende. Det er også en billig måde at supplere feks en vegetar suppe eller risotto.

bruchetta_03

Ingredienser

Tomat bruchetta:

3-4 mindre tomater, men af god kvalitet, er selv ret glad for San Marzano tomater

Frisk basilikum

salt, sukker og friskkværnet peber efter smag

en lille smule olivenolie

Fjern indmaden af tomaterne (kernehuset, så at sige) og hak det fint, groft eller i strimler alt efter behag. Bland det med den frisk basilikum, slat, sukker, peber og olivenolien. Server straks.

Svampe-bruchetta:

ca. 200 g svampe, østershatte/karl johan/kantareller/champignoner

1,5 dl fløde

Svits svampene på en tør pande til de afgiver deres væske. Tilsæt fløden og kog op. Lad det koge i et par minutter til fløden er kogt lidt ind. Tag det af varmen, lad det køle lidt af inden du serverer.