Guacamole

Her er min opskrift på en nem og tilgængelig måde at lave guacamole på. Der skal ikke chili, yoghurt eller andet der ikke har sin plads i denne cremede sauce. Den er så nem at lave at du aldrig nogensinde kommer til at få brug for Santa Marias Tex Mex Guacamole-mix. Du kan bruge den til alt fra dip til gulerødder, som tilbehør i en burger eller hvis du er fræk sammen med tortilla-chips. Det eneste denne opskrift kræver er modne avocadoer. Et lille tip til dem der ikke ved det: Læg dine avocadoer i en skål sammen med bananer og tomater. Modne bananer og tomater udskiller et stof der hedder ethylen, et stof der er med til at fremme modningen af frugt og grønt (har jeg læst). Så går der 2-4 dage så har du dejligt modne avocadoer.

Det siges at avocadoen har et potensfremmende effekt ifølge de gamle aztekere, der spiste dem i stor stil. Det skal siges at de gamle aztekere kaldte avocadoerne for testikler, en lille hyldest til dens form, så det er måske forklaringen til at de troede at det havde noget med potensen at gøre? Bortset fra det smager de fantastisk og smækfuldt med gode olier og vitamin B, E og K. Ydermere siges det at denne frugt kan reducere kolesterol-tallet. Så spis løs folkens.

guacomole_01

Ingredienser

2 modne avocadoer

1 lille løg

1 lime eller citron

1 fed hvidløg

Koriander, kun hvis du har lyst og har det liggende

Udhul avocadoerne, bland det bløde avocado-kød med finthakket løg og hvidløg og voíla, så har du avocado! Du kan også tage det hele og blende det i din minihakker. Så bliver den helt “smooth”.