Brownie med frosting og kirsebær

IMG_2666

Så skal der fejres! At jeg havde fødselsdag i går og ikke mindst at jeg var i Radio 24syv og i Go’morgen Danmark i sidste uge. Vi fejrede de gode hændelser med at bage en kæmpestor fyldig, syndig stor brownie med et tykt lag cream-cheese frosting. Selma var selvfølgelig smagsdommer under hele forløbet og kagen var så kraftig og lækker at vi begge var helt chokolademætte inden kagen var bagt. Bare rolig, kagen røg ned alligevel. Den var fantastisk. Opskriften bruger kakaopulver, hvilket er helt ok (lidt billigere i længden) men brug en god en af slagsen. Jeg bruger Vahlrona.

Det var surrealistisk at være inde hos Radio24syv om torsdagen, og ind til Go’ Morgen Danmark om fredagen. Fantastisk at folk har været så søde og taget imod mig og min kogebog med åbne arme og reel interesse. I dag skal jeg lige ud til magasinkiosken, da jeg tror at Alt for Damerne har lånt nogle opskrifter og skrevet lidt om min kogebog i deres store madtillæg. Om et par dage rejser vi til Sverige, til vores elskede røde hus, som Selma kalder det og vil prøve at slappe lidt af og holde ferie, inden at hverdagen lige pludselig melder sin ankomst. Men kan helt klart anbefale denne lækre chokoladekage, som er en syndig og lækker bombe. Den er god til eftermiddagskaffen eller blot til at fejre hverdagen!

 

Opskrift fra Hummingbird Bakery, giver omkring 12 (store) portioner 
5 æg
500 g sukker
120 g mel
100 g kakao
250 g smør, smeltet
30 g valnødder, hakket groft (kan udelades)
30 g chokolade, hakket groft (kan udelades)

Forvarm ovnen til 170 grader. Pisk æg og sukker hvidt. Tilsæt mel og kakao, og rør indtil det er blandet godt sammen. Bland det smeltede smør i langsomt og rør valnødder og chokolade i til sidst til du har en sammenhængende og blank kagedej. Hæld det i en smurt form (enten springform eller en bradepande der har målene 33×25) og bag i ca. 35-45 min alt efter hvilken form du bruger. Lad kagen afkøle helt inden du tager den ud af formen.

cream-cheese frosting
200 g flormelis
75 g smør, blødt
30 g kakao
150 g flødeost, kold

Bland flormelis, smør og kakao sammen med en håndmixer eller en røremaskine. Massen bliver ikke sammenhængende, det skal blot røres sammen. Tilsæt herefter den kolde flødeost og rør rundt på fuld hastighed i omkring 5 minutter eller mere, indtil at massen er helt fluffy og har en konsistens som frosting. Fordeles ovenpå den afkølede kage og pynt evt med kirsebær eller hindbær eller lidt revet hvid chokolade.

Leave a Reply