Æblekage-muffins

De her dejlige muffins er en mellemting mellem en muffin og en æble-crumble kage. Jeg er stor fan af æbler og æblekager, så denne opskrift skulle prøves. Oprindeligt smagte jeg kagen som en hel bradepande-kage, hvilket ikke er noget problem at lave med denne opskrift. Du skal dog huske at købe de store og høje muffinsforme (til den opmærksomme læser: jeg havde ikke de høje muffinsforme og brugte de almindelige, hvilket er grunden til at jeg skriver at du skal bruge de høje, syntes at mine kager blev for kompakte i det), da disse små herlige kager har det med at flyde over, da der er en del guf ovenpå. Er du mere til bradepande-kage versionen kan du bruge opskriften, bag dejen som en almindelig kage, bag kagen lidt først, så dens overflade bliver lidt bagt. Herefter kan du sprede æblestykkerne over kagen og til sidst din crumble. Jeg vil stærkt anbefale dig at købe en muffin bageplade, hvis du kommer til at lave muffins/cupcakes mere end 1 gang. Den koster under 100 kr og du får ikke slatne kager der flyder ud, men den holder på formene og kagerne får lov til at vokse sig høje i stedet for brede. Kagerne er desværre bedst på dagen, som med alle crumble kager, da dens crumble bliver for fugtig og ikke sprød dagen efter.

Grundopskriften til de her muffins, har jeg fra en af mine yndlings kogebøger, A piece of cake med Leila Lindholm. Jeg har ikke prøvet at lave den som en kage, men jeg er bange for at hvis du bager kagen med det hele sammen, kan æblestykkerne godt falde igennem kagen. Det er ikke meningen. Prøvede en anden slags æblekage/tærte i Illum forleden, som smagte fantastisk, coming up soon…

Ingredienser, ca. 20 muffins

Dej:

3 æg

2,5 dl sukker

1 tsk vanillesukker

100 g smør, smeltet

1 dl mælk

3,5 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

Æble-snask:

3-4 æbler, skrællet skåret i små tern

2 tsk kanel, eller efter behag

2 spsk sukker

Crumble:

75 g smør

3 dl hvedemel

1 dl sukker

Starte med at blande æblestykkerne med kanel og sukker, og stil til side. Lav din crumble og stil til side. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vanillesukker til det er hvidt/æggesnaps. Tilsæt det smeltede smør og mælk. Bland mel, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i dejen. Du kan bruge en sigte hvis du har lyst, ellers lad være. Fordel dejen i dine muffinsforme, kun op til halvdelen, fordel dine æbler ( ca. 1,5 spsk eller det der er plads til) og derefter din crumble. Bag kagerne i ovnen i omkring 15 min.

Leave a Reply