Suppe med krydrede kødboller

Selvom det har været strålende solskinsvejr, har temperaturen dog knap og nap sneget sig over de 5 grader . Så lysten til en god varmende suppe efter at have været ude i det flotte men bidende kolde vejr melder sig stadig, selvom det ifølge kalenderen er forår nu.

Jeg har haft en krydderiblanding stående i køkkenskabet, tyrkisk frikadelle-krydderiblanding som jeg har villet bruge til noget mere end bare frikadeller. Så jeg lavede en variant af min mors tyrkiske frikadelle suppe, bare med lidt anderledes krydrede kødboller.

Serverer du  suppen sammen med en god grøn salat og noget godt brød, er det mere end rigeligt som et hovedmåltid. Selvom om min mor og far stadig opfatter denne suppe som en forret. Ligesom alle andre tyrkere.

Ingredienser, 4 portioner

Kødbollerne:

250 g hakket okse- eller kalvekød, jeg brugte en med 5% fedt

2 små løg, eller 1 stort, hakket meget fint

ca. 1 dl rasp eller fint bulgur

1 æg

ca. 50 g smør

2 tsk krydderiblanding (spidskommen, paprika, cayennepeber, korianderfrø)

salt og friskkværnet peber

Suppen:

2 liter bouillon, enten grøntsag eller oksekød

en lille håndfuld bredbladet persille, hakket groft

vermicelli, ultra tyndt pasta, eller anden fin pasta der er velegnet til suppe

Salt og peber efter smag

Start med at ælte alle ingredienserne til kødbollerne, til farsen er ensartet og glat. Rul små kugler til kødboller, og husk at trille dem godt sammen så de ikke går op, mens de bliver kogt. Vend kødbollerne i lidt mel, så de ikke klistrer. Lad dem stå og hvile lidt på et spækbræt. Kog din bouillon op og tilsæt dine kødboller stille og roligt. Lad dem koge i ca. 5 min og tilsæt din pasta. Lige før servering kan du tilsætte hakket persille. Server sammen med en salat og noget godt brød til.

Leave a Reply