Frugtskålen

Tit og ofte spørger folk om hvordan de skal opbevare deres frugt eller oftest, de ved det ikke. Det er ikke alle frugter og grøntsager der skal opbevares på samme måde og nogen gange slet ikke sammen, selvom det ser kønt ud i en skål på køkkenbordet. Nu kommer den folkens, har været ude og undersøge hvordan din frugtskål skal se ud:

Bananer, tomater og avocadoer: De skal ligge fremme på køkkenbordet og helst sammen i en frugtskål, da modne bananer og tomater udskiller stoffet ethylen, der fremmer modningen hos frugt og grønt. Bananer og avocadoer får sorte pletter hvis de kommer i køleskabet eller bliver udsat for kulde. Tomater derimod mister smagen hvis de komme i køleskab, da modningen standser.

Pærer og æbler: Har kort holdbarhed ved stue-temperatur. De skal helst opbevares i køleskabet eller et andet sted hvor det er køligt. Hvis de står fremme ved stue-temperatur, holde de desværre kun et par dage.

Citrusfrugter: Kan desværre heller ikke tåle længere ophold ved stue-temperatur. De kan klare det højst et par dage. Put dem i en plastpose og ned i grøntsagsskuffen i køleskabet.

Melon: Skal opbevares ved stue-temperatur, hvis den kommer i køleskab mister den smag. Men hvis du har skåret i den skal den til gengæld i køleskabet.

Kilde: www.aarstiderne.com