Fredagsdrink: Lemongrass-drink

Fik denne drink for første gang på Tioman, Malaysia. Det er en lille ø udfra kysten af Singapore, som man enten kan flyve eller sejle til. Vi var der for for snart 8 år siden, men det har absolut været en af mine bedste ferier. Det var en ren bounty-ø med hvide sandstrande, tyrkisblåt vand og masser af jungle inde i øen. Vores tur startede med at vi fik en velkomstdrink lavet af lemongrass, og jeg var solgt. Hver evig eneste dag fik jeg denne drik lavet på lemongrass, ingefær og rørsukker (spurgte selfølgelig køkkenpersonalet hvordan de havde lavet den). Jeg slubrede den i mig som var det vand.

Efter turen fik jeg abstinenser, men kunne desværre ikke opstøve lemongrass-drink som jeg fik den på Tioman. Jeg lavede min egen. Efterfølgende har man kunnet købe diverse lemongrass-drikke på sushi-barer osv. men denne her opskrift er efter min mening den bedste.

Den er bedst med en masse isterninger og et sugerør. Du kan også blande den med noget danskvand, eller mineralvand som det hedder, eller endda med et skvæt gin og lime, så er den en perfekt eftermiddagsdrink. Under alle omstændigheder har jeg tænkt mig at lave et par flasker og drikke et glas lemongrass-drink og mindes om min tur til Tioman.

Ca. 2 liter saft, koncentreret 1:2

8-10 citrongræs-stængler

1 klump frisk ingefær på størrelse med en lille håndfuld

1-3 lime, friskpresset

ca. 350 – 450 g rørsukker

ca. 3 liter vand

nogle dråber atamon

Skær din citrongræs ud i mindre dele og skær dem over på langs. Knæk dem ydermere med hænderne og ned i en gryde. Det frigiver olierne og safterne i citrongræsset. Sæt de hakkede stykker over i en gryde med vand og sukker, lad den koge i ca. 30 min til væsken er reduceret med 1/4. Smag den til med limejuice, måske mere vand eller sukker. Den skal smage af kraftig saftevand, så den både kan tåle at blive blandet op med danskvand eller isterninger uden at blive for svag. Skræl din ingefær og skær den ud i store stykker. Tilsæt ingefær og tag saften fra varmen. Lad den trække i 15-30 min alt efter hvor stærk du gerne vil have at din saft smager af ingefær. Koger du din ingefær med i saften kan du risikere at du får en meget intens og bitter smag af ingefær, det kan ikke anbefales. Si din saft og hæld i skoldede glas der er skyllet med atamon.

Leave a Reply