Bagte rabarber med rosenblade

IMG_2352_02

Jeg er lidt sent ude med min rabarber-opskrift, men der har været drøn på herovre. Har gang i en masse spændende projekter, bl.a. prøver jeg at få et madlavningskursus (i tyrkisk mad selvfølgelig!) på benene, men det bliver jeg nødt til at fortælle om på et senere tidspunkt. Når der er noget konkret poster jeg det på min facebook-side. Så hold øje derovre. Indtil videre kan du evt. hygge dig med denne opskrift på bagte/pocherede rabarber. Jeg er helt vild med rosenblade lige for tiden, har eksperimenteret med rosenmarmelade, der desværre ikke kom med i kogebogen, og nu har jeg eksperimenteret med rosenblade og rabarber. En helt fantastisk og forrygende måde at tilføje lidt 1001 nats nuancer til den danske sommer elskling, rabarberen. Er du ligesom jeg, helt vild med rosenblade og alt med roser i det hele taget, vil du også synes om at tilføje nogle ekstra dråber rosenvand.

Jeg serverede de bagte rabarber sammen med en god vanilleis, men ovenpå yoghurt vil de sikkert også smage fantastisk. Prøv også at lave en eton-mess eller en pavlova med de her rabarber. Det står på min to-do liste næste gang der kommer gæster.

 

Ingredienser
1 stort bundt rabarber
1-2 spsk. tørrede rosenblade
1/2 citron, saften af
1 vanillestang, kornene af
1 dl rørsukker
evt. nogle dråber rosenvand

 

Rengør rabarber-stilkene grundigt. Skær toppen og bunden af. Skær stilkene i ca. 6 cm lange stilke. Læg dem i et ildfast fad, strø dem med rosenblade, rørsukker og kornene fra vanillestangen. Bag dem i en 200 grader varm ovn med staniol over i ca. 20 min. Lad dem køle af og tag rabarberstilkene op. Indkog siruppen yderligere, hvis du ønsker en mere tyk karamel-konsistens.

Leave a Reply