Rød karry med fisk

Dette er en af vores yndlings retter derhjemme. Altså alt hvad der har med rød thai karry. Det er nemt at lave, du kan bruge de grøntsager du har i køleskabet, og det samme gælder faktisk kødet. Du kan også lave den helt uden kød, hvilket også fungerer helt fint.

Pudsigt nu hvor jeg tænker over det, ikke én gang spiste vi karry-retter på vores Thailand-tur. Vi spiste til gengæld omkring 5-6 forskellige retter hver aften (det kostede ca. 100 kr sammenlagt- både for maden og drikkevarer), alt fra friskfangede krabber til sur sød suppe.

Hjemme hos os er thai-karry-gryderetter meget populære. Det er især den røde der har størst succes hos min bedre halvdel, mens jeg personligt er mere til den grønne. Den kan dog være lidt stærk, men hvis man spæder lidt til med galanga-rod, citrongræs og limeblade smager den fantastisk aromatisk. Lidt mere tid og indkøbsvenlig er den røde karry dog.

rød karry med fisk_01

rød karry med fisk_02

rød karry med fisk_03

Ingredienser

2 spsk rød karry pasta

2-3 spsk olie

1 dåse kokosmælk

1 lille håndfuld kokosmel, kan godt udelades

3-4 spsk fiskesovs, der skal mere i hvad man lige tror

2 tsk palmesukker, kan erstattes med rørsukker

1/2 blomkål i buketter

3 gulerødder

ca. 200 g fisk, jeg bruger en hvid fisk, der er fast i kødet

3 stilke frisk hvidløg, kan erstattes med forårsløg

frisk koriander, hvis du har det og kan lide det

Start med at stege karry-pastaen i lidt olie. Tilsæt derefter kokosmælk og kokosmel. Lad det koge op tilsæt derefter fiskesovs og sukker. Hak og rengør grøntsagerne imens. Skær gulerødderne i halve og derefter i skrå skiver. Blomkålen deles i tilpas store buketter. Fisken skæres i tilpas ens størrelser. Start med at tilsætte de “hårde” grøntsager først. Gulerødder, derefter blomkålen og til sidst fisken. Fisken tilsættes lige før at grøntsagerne har fået nok. Du skal ikke røre rundt mens fisken koger i sovsen, så vil den miste sin form. Lige før servering drys med den finthakkede hvidløg/forårsløg og koriander. Server sammen med ris.