Pocherede pærer

henkogte pærer_01

Forår er i luften. Snart er det sommer og der venter mig en masse henkogning og syltning af frugter og grøntsager. Jeg har taget hul på glæderne allerede og pocheret (kogt) nogle pærer fra supermarkedet eller i mit tilfælde fra Årstiderne. Det er en nem og billig måde at bruge de grøntsager eller frugter man har liggende, som er ved at nå sidste holdbarheds dato. Pærerne har jeg skrællet og skåret bunden af dem, så de kan stå på en tallerken. Jeg har valgt at koge dem i vanille sirup, du kan også vælge at koge dem i rødvin, hvidvin hyldebær- solbær- hyldeblomstsaft. Du kan også bruge nogle af dine yndlings krydderier, hvis du har lyst. det er kun dig selv der sætter grænserne.

Ps. Min yndlings blanding er rødvin, hyldebær, rørsukker kogt op med kanelstang og stjerneanis. Server med mascarpone. Pærerne får en rigtig fin rubinrød farve.

henkogte pærer_02

henkogte pærer_03

Ingredienser

4 pærer

1-2 vanillestænger, hvis du har nogle udskrabede vanillestænger liggende er det ligeså godt

ca. 100 g rørsukker

ca. 250 ml vand

Start med at skrælle pærerne og skær bunden af dem så de kan stå op af sig selv. Kog vand, sukker og vanillestænger (vanillestangen og kornene) sammen i 3-5 min. Tilsæt pærerne i langsomt og kog dem i siruppen i 5-10 min alt efter hvor hårde de er. Når pærerne er afkølede server dem med vanilleis og chokoladesauce eller put dem i patentglas til en anden god gang.