Mexiburger med deluxe guacamole og tomatsalsa

Søndag er burgerdag. Helst hjemmelavet burger. Her kommer mit bud på en rigtig god burger, mexi-style. Det tager sin tid at bage bollerne selv, men det er besværet værd. Når det er sagt er der ikke nogen der ser ned på dig fordi du kommer til at købe bollerne (jeg plejer selv at købe dem, hvis jeg ikke har tid til at bage eller ikke har flere tilbage i fryseren). Faldt over dette site for et stykke tid siden, hvis du er forfalden til at lave den samme burger om og om igen og mangler lidt inspiration til den næste: http://www.cheeseandburger.com/. Fantastisk site, fantastiske burgere, fantastisk amerikansk!

Lyn burgerboller:

ca. 5 dl lunkent vand

25 g gær

ca. 1 kg mel ( jeg har blandet 1/4 del fuldkornsspelt, 1/4 del durumhvedemel og 2/4 hvedemel)

ca. 1/2 dl olivenolie

ca. 2 spsk akaciehonning

ca. 1,5 spsk salt

Rør gæren ud i vandet sammen med olien, saltet og sukkeret. Bland mel i og rør dejen godt sammen. Dejen skal ikke være for klistret, så tilsætter du en smule mere hvedemel i. Giv dejen nogle ordentlige bank i ca. 5 min indtil den bliver blank og glat. Dæk den til og sæt den et varmt sted indtil den er hævet til dobbelt størrelse, det tager ca. 30 min. Herefter former du 8 boller, vær opmærksom på at de skal være ret flade i det, hvis de skal ligne burgerboller. Bag dem i en forvarmet ovn på 250 grader i 5-10 min eller til de er gylden brune.

Guacamole:

2 modne avocadoer

1 skalotteløg eller 1/2 løg

1 fed hvidløg

1 lille bundt koriander

1 citron, saften af

salt og peber

Udhul avocadoen, riv hvidløg og løg på et fint rivejern eller hak det meget fint. Pres saften af citronen og hak koriander groft og bland det hele sammen.

Salsa:

250 g cherrytomater

2 skalotteløg

1 grøn peber eller 1 mild chilipeber

2 spsk chili-sauce af mærket Rooster

3 tsk sukker

lille smule olivenolie

salt og peber

Hak tomaterne fint og saften af dem, ved at tage en håndfuld og presse dem let. Det gør salsaen ikke så vandet. Hak løg og chili fint. Bland det hele sammen med resten af ingredienserne og smag til. Er man ikke til stærke sager kan man sagtens bruge en almindelig grøn peber i stedet for chili og udelade den stærke chili sauce. Det er helt op til en selv.

Resten af burgeren:

500 g hakket oksekød

8 skiver emmentaler (Jarlsberg er rigtig godt)

salt og peber

olie til stegning

mayonaise (hvis man er ræk kan man godt lave en hvidløgsmayonaise ved at blande lidt finthakket hvidløg i ens mayonaise)

Form 4 bøffer ud af kødet og steg dem i lidt olie. Når du har vendt dem putter du osten på. Når bøfferne er færdige kan du ellers gå igang med at sammensætte din burger som du har lyst.

3 thoughts on “Mexiburger med deluxe guacamole og tomatsalsa”

 1. Bjarne says:

  Helt fantastisk site med burger du linker til. skønt

 2. Stine says:

  Det er ret træls, at man står og skal lave bollerne, og så først EFTER man har hældt 250 g durummel og 250 g speltmel i, går det på for én, at der jo selvfølgelig IKKE skal et helt kilo mel i til 2,5 dl vand. Nu må vi se, om min aftensmad er ødelagt eller hvad. Men det er godt nok træls, at der ikke lige er kigget efter i opskriften, om det skrevne er det rigtige.

  1. Rukiye says:

   Hej Stine, det er jeg ked af at høre at der er en fejl i opskriften. Jeg retter fluks, og tak for at du gjorde mig opmærksom på det. Håber ikke at aftensmaden er helt ødelagt…

Leave a Reply