Edamame bønner – 2 slags

Som et led i mit japanske tema, skulle der selfølgelig også edamame bønner på bordet. Edamame bønner er baby soyabønner der bliver plukket mens de stadig er i deres bælg. Hvilket leder til det japanske navn for bønnerne, eda= kvist mame=bønne, men navnet refererer også til selve den japanske tilberedningsmetode, kogte og letsaltede. Du kan få 1/2 kg bønner for under 50 kr i en asiatisk købmand. Bønnerne smager fantastisk og er et rigtig godt og sundt bud på en anderledes snack, hvis man er lidt træt af at spise gulerodstave…

Jeg har valgt at lave dem i 2 varianter, en med salt/citron og den anden med chili-dressing.

Chili-dressing

1/2 dl Japansk soya, den er en lidt mindre salt end den almindelige

1 tsk mirin

2 tsk risvinseddike

1 tsk honning

1 tsk sesamolie

1 lille rød chili finthakket

en lille smule sesamfrø

evt. lidt forårsløg finthakket

250 g frosne edamame bønner

1 citron

Maldon eller andet flagesalt

Kog dine frosne edamame bønner i letsaltet vand. De skal have ca. 5-10 min. Tag dem ud af det varme vand med det samme og fordel bønnerne i 2 skåle eller flere. Bland alle ingredienserne til dressingen og hæld dem over halvdelen af bønnerne. Pynt med citronbåde og en lille smule sesamfrø. Den anden halvdel af bønnerne giver du en generøs mængde citronsaft og flagesalt. Server lune.

6 thoughts on “Edamame bønner – 2 slags”

 1. Seyma says:

  mmhh ser lækkert ud 🙂 jeg har prøvet lignende med almindelige bønner som jeg har høstet fra haven, helt friske og økologiske..

  men hvad ville du du bruge den (Salat) som, tilbehør til ris eller bare som snack salat? :0)

 2. admin says:

  Du kan bruge bønnerne som en snack, forret eller måske som en del af et japansk måltid. I østen spiser man flere små retter samtidig, og det fungerer fantastisk. Lyder ellers lækkert med friske bønner fra haven.

 3. Mia says:

  Skøn, skøn blog du har! Nu er det jo godt nok noget tid siden du har postet dette indlæg og har desværre først lige fundet din blog, men jeg bliver simpelthen nødt til at høre hvor du har de flotte blå fade/skåle fra?

  1. Rukiye says:

   Hej Mia, tusind tak! Den blå tallerken er fra Stilleben i København, men de har også en onlinebutik. Nu er det lidt lang tid siden jeg har postet noget på bloggen, jeg har lige fået en lille baby, men jeg håber at du vil kigge forbi i ny og næ 🙂 Hed og lykke med jagten på tallerkner.

 4. Anders Poulsen says:

  Der er mange forskellige bud på kogetiden. Ann-Christine på http://www.valdemarsro.dk/edamame-bønner-min-favoritsnack/ skriver “endelig ikke mere end et minut.

  1. Rukiye says:

   Hej Anders, ja jeg kan godt se at der er flere bud på kogetiden. Men du skal nok regne med mere end 1 minut hvis du bruger dem direkte fra fryseren, da kogevandet bliver kølet ned af de frosne bønner. Ellers kan du smage dig frem til hvor “al-dente” du gerne vil have dine bønner løbende under kogningen. Under alle omstændigheder skal det ikke afholde dig fra at prøve dem!

Leave a Reply